top of page

Leon Beneta

glavni trener

  • Facebook
  • Instagram
Leon Beneta.jpg

Rođen 1972. godine u Zagrebu. Obzirom da je iz Dubrave, fascinacija Bruce Leeom se javlja već u najranijoj dobi.

1984. godine pohađa svoj prvi Kung fu trening i nakon nešto lutanja otkriva Tajlandski boks kod gospodina Zorana Rebca. Tu se rađa apsolutna ljubav koja nije prestala do današnjeg dana.

Natjecao se na Muay thai, Kickboxing i Savate natjecanjima na razini Hrvatske.

Uz službenu trenersku licencu Hrvatskog kickboxing saveza, dodatno je razvijao svoje znanje te stekao certifikat instruktora grupnog fitnesa i certifikat instruktorskog seminara na Muay Thai Institutu u Bangkoku.

Pod okriljem Damira Posilovića i Hrvoja Sekušaka, 1991. godine, sudjeluje u osnivanju

Thai boxing kluba Holy Spirit u kojem, osim organizacijski, sudjeluje i kao natjecatelj. Od 1992. osim natjecanja sudjeluje i u provođenju treninga u Klubu. 1993. godine, uz Damira Posilovća, Hrvoja Sekušaka i Branka Cikatića sudjeluje u osnivanju Nacionalnog saveza tajlandskog boksa ili kako mu je onda glasilo puno ime Hrvatski savez tajlandskog i burmanskog boksa. Iste te godine sudjeluje i u organizaciji 1. Hrvatskog nacionalnog prvenstva u tajlandskom boksu.

Željan novih izazova, 1996. godine u suradnji sa Zdenkom Čačijom (Zuc) pokreće Tajlandski boks klub Barun Trenk, a 2012. godine i Kickboxing klub Leon Gym u kojem i danas radi kao glavni trener.

 

 

 

Neki od značajnih rezultata boraca koje je trenirao:

 

Sanel Muslić, višestruki prvak države u tajlandskom boksu i thai kickboxingu, prvak Mediterana u thai kickboxingu, dva puta brončani na Svjetskom amaterskom prvenstvu u tajlandskom boksu.

 

Stipan Radić, višestruki nacionalni prvak po thai i kickboxing pravilima, svjetski juniorski prvak Wako kickboxinga, brončana medalja na Svjetskom prvenstvu u tajlandskom boksu, naslov profesionalnog svjetskog prvaka po K1 pravilima koji osvaja u Johanesburgu protiv iskusnog Andrewa Thompsona, a 2009. nažalost gubi u meču za profesionalnog svjetskog prvaka po WBC Muay Thai pravilima.

 

Jasmin Bečirević , slovenski reprezentativac koji se pripremao pod vodstvom Leona Benete, osvaja zlatnu medalju na EP u tajlandskom boksu i srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu te je nakon toga ostvario i uspješnu profesionalnu karijeru.

 

Emil Zoraj, dok je trenirao u Klubu, osvojio je 2 svjetska naslova u dvije težinske kategorije, dok je u 11 mečeva na najvišem nivou ostvario 9 pobjeda (poražen je od D.Shakute i Yuria Messa).

 

Goran Borović jedan je od najiskusnijih i najtrofejnijih boraca u Hrvatskoj. U periodu od 2006. do 2015. godine, kada ga je Leon vodio kao trener, za K1 i Muay Thai imao je niz od 19 pobjeda sa samo 3 poraza, a osvojio je i naslove poput Euroafričkog K1 naslova protiv Alviara Lime i naslov svjetskog K1 prvaka protiv Vusille Collose.

 

Augustin Miletić nacionalni Muay Thai prvak, prvak u talijanskoj Combat ligi te svjetski prvak u tajlandskom boksu po WKF federaciji. Jedan je od rijetkih Hrvata s nastupom na legendarnom Lumpinee Boxing stadionu u Bangkoku.

 

Boglarka Brunner, reprezentativka Mađarske koju trenira od 2007. godine, višestruka je svjetska i europska prvakinja po full kontakt, K-1 i low kick pravilima. Boglerka je jedna od najtrofejnijih mađarskih boksačica.

 

Ivan Gluhak MMA borac i izazivač za FFC naslov.

bottom of page